Boi Ruiz i Garcia (Barcelona, 1954), el conseller de Sanitat que va fer les retallades en el sistema sanitari català del 2011 al 2015, ha reaparegut amb motiu de la pandèmia del coronavirus, al contrari d’Artur Mas que al cap de cinc setmanes d’estat d’alarma no havia dit un mot sobre les conseqüències de la debilitat de la sanitat catalana a l’hora d’enfrontar-se a la covid-19. Mas havia encarregat a Ruiz el que ell descriu amb aquestes paraules en una entrevista recent a Nació Digital (31-3-2020): «“Tu coneixes bé el model, et demano que facis el possible perquè el sistema sanitari no caigui”. Aquell era l’encàrrec». I l’encàrrec es va dur a terme amb les retallades més grans que ha patit mai la sanitat catalana, de les quals Ruiz no es penedeix en absolut.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i diplomat en Gestió Hospitalària per l’Escola d’Alta Direcció i Administració de Barcelona, Ruiz ha fet una llarga carrera com a gestor sanitari, professor universitari (ara ho és a la Universitat Internacional de Catalunya) i consultor internacional. Va arribar a la Conselleria el desembre del 2010 després d’haver dirigit (1994 - 2008) i presidit (2008 - 2010) la patronal Unió Catalana d’Hospitals, que es va crear, segons ell, «amb el convenciment que la gestió dels serveis públics sota el dret privat és més eficient que sota el dret públic» (Testimonios para la Historia, 2003).

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.