Visitant el port de Rotterdam vaig arribar fins a la nova bocana de la gegantina ampliació de Maasvlakte que guanya terreny al mar. Allí vaig sentir una esgarrifança, no produïda pels vents del mar del Nord, de fet era un plàcid dia de primavera. Me la va produir veure sortir un enorme vaixell gasista en el moment en què una barqueta (aparentment d’esbarjo o de pescadors) estava creuant la bocana de banda a banda. Imagina’t si... –vaig pensar, era l’any 2015 quan a Europa hi havia una percepció creixent de l’amenaça terrorista–... i la bocana queda bloquejada per un vaixell malmès! Em vaig tranquil·litzar convencent-me que les autoritats devien tenir perfectament controlada aquella barqueta. Que segur que aquell punt, tot i que s’hi podia arribar en cotxe sense cap control i estava ple de pescadors i gent prenent el sol, era un dels més vigilats d’Europa.

Rotterdam va moure 14,3 milions de contenidors el 2020 i és el primer port d’Europa en hidrocarburs. Com a port fluvial, les terminals s’arrengleren al llarg estuari de més de 30 km on qualsevol podria interrompre el pas dels vaixells atrapats aigües amunt.

El port d’Hamburg, el tercer d’Europa amb 8,5 milions de contenidors, és un port fluvial al riu Elba a uns 70 km de la desembocadura, això obliga a fer un llarg recorregut fluvial, dragatges continus i a dependre de les marees.

Les rescloses del canal de Panamà s’alimenten de l’aigua del llac Gatún situat a les terres altes de l’istme. És a dir, el canal depèn de la regularitat del règim de pluges. Les darreres obres d’ampliació incorporaven mesures d’optimització de l’aigua. Tot i això, el febrer de 2019 l’Autoritat del Canal va imposar restriccions a causa de la sequera i ja s’apliquen recàrrecs en funció del nivell de l’aigua. La creixent irregularitat dels cicles del Niño anticipa més problemes futurs.

Un capità de vaixell definia l’estret de Malacca com una carretera de dos carrils amb tràfic compacte en els dos sentits i sense gairebé policia de trànsit. En aquestes circumstàncies qualsevol petita incidència pot comportar un embús, com ho sabem els conductors.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.