John Maynard Keynes (1883-1946) és l’economista més conegut del segle passat, la seva fama s’estén molt més enllà de l’economia. No es poden tenir pretensions d’originalitat o d’erudició en escriure sobre un home que ha estat analitzat i disseccionat des de tots els angles. Per a un economista de la meva generació hi ha un motiu més personal: a molts de nosaltres Keynes ens ha acompanyat durant tota la nostra trajectòria, professional i intel·lectual, sense que això signifiqui que tots siguem keynesians.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Per damunt o per sota de models i teories, alguna cosa de la seva persona intel·lectual i moral ens ha servit sovint de guia. En aquestes línies tractaré d’esbrinar en què consisteix aquest llegat, el pòsit que ens ha deixat un home de talent indiscutible, que va ser alhora objecte de crítiques duríssimes, de vegades despietades. Fem un cop d’ull a alguna de les seves obres més conegudes, i també a alguns dels seus escrits, que potser ens ajudaran a trobar una resposta.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.