Un sistema energètic basat en les anomenades tecnologies «netes» difereix profundament d’un altre, com l’actual, bàsicament alimentat per carbó, petroli i gas natural (recordem que, el 2019, aquests tres hidrocarburs van representar el 80,9 % del total de l’energia primària consumida al món).

Una de les principals diferències és que les instal·lacions solars fotovoltaiques i eòliques generadores d’electricitat, o els vehicles elèctrics, requereixen més recursos minerals que els seus equivalents alimentats per combustibles fòssils. Així, un cotxe elèctric multiplica per sis les matèries primeres minerals utilitzades per un automòbil convencional (amb motor de combustió interna) i una planta eòlica requereix nou vegades més minerals que una central de cicle combinat de gas natural. Per aquesta raó, des del 2010, a mesura que el percentatge de renovables en el mix energètic global ha anat augmentant, la quantitat mitjana de minerals necessaris per unitat de capacitat de generació elèctrica ha augmentat un 50 %.

 

Terres rares essencials

Els tipus de recursos minerals utilitzats varien segons la tecnologia. Liti, níquel, cobalt, manganès i grafit són crucials per al rendiment, la longevitat i la densitat energètica de les bateries. Els elements de les terres rares són essencials per als imants permanents que resulten vitals per a les turbines eòliques i els motors dels vehicles elèctrics. Les xarxes elèctriques necessiten una gran quantitat de coure i alumini; el primer d’aquests dos elements químics és una pedra angular per a totes les tecnologies relacionades amb l’electricitat.

El canvi a un sistema energètic més net requerirà, per tant, un gran augment de la demanda d’aquests minerals: segons l’escenari que es consideri, el 2040 i a escala global, aquesta es podria multiplicar de quatre a sis vegades respecte a l’actual, de manera que el sector energètic es configuraria com una important força impulsora dels mercats de minerals.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.