Premi Nacional de Cinematografia

Isabel Coixet és barcelonina, és cineasta, té 60 anys acabats de fer i una filla (Zoe, 23), i es defineix políticament com a «anarcosocialista caviar». No professa creences religioses –més enllà del cinema intimista i la bona cuina–, estrena el llargmetratge Nieva en Benidorm i acaba de rebre el Premi Nacional de Cinematografia. La seva filmografia inclou títols com La librería (2017), Nadie quiere la noche (2015), Elegy (2008), La vida secreta de las palabras (2005) o Mi vida sin mí (2003).

 

Isabel Coixet em convoca a mitja tarda a «l’ofi», com bateja la seva oficina al barri de Gràcia de Barcelona. La trobo llegint, asseguda en una butaca davant del finestral que recull la claredat del pati interior. S’aixeca per rebre’m i ens saludem sense tocar-nos, amb un teatre paròdic de colzes i mà al cor. Ens asseiem cara a cara a la taula de l’estudi. Al voltant, prestatgeries amb llibres, objectes escultòrics, cartells de pel·lícules...

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.