El periodista del Financial Times Simon Kuper va escriure recentment un article molt interessant on explicava que el problema més gran que tenia el Barça és que el club havia esdevingut FC Messi. És a dir, que la influència del crack argentí era tan gran que satisfer els seus desitjos, fins i tot quan aquests no es manifestaven de forma explícita, havia consumit en excés les energies i recursos del club.

És probable que algunes persones posin en qüestió que el Barça avui sigui FC Messi. Poden argumentar que l’entitat encara pesa molt, i que ho seguirà fent quan, un dia no llunyà, Messi definitivament deixi de jugar al primer equip. Però el fet és que el pes de la figura en la darrera dècada ha condicionat la política de fitxatges de jugadors i entrenadors i que, mentrestant (com el mateix jugador ha denunciat), no es desenvolupava una estratègia coherent.

Messi ha estat el jugador més decisiu de la història del Barça, però el Barça per mantenir-lo, i per mantenir-lo content, ha hagut de convertir-se en l’equip d’Europa que destinava un percentatge més elevat dels seus recursos a pagar els seus jugadors. En primer lloc a ell, amb repetides renovacions del seu contracte, i en segon lloc a jugadors de la seva generació, que s’han anat fent grans amb ell, com Alba, Busquets, Piqué o Suárez. Mantenir Messi i tots aquests jugadors, d’una qualitat indiscutible, ha estat molt car.

PUBLICITAT

Renfe / Viaja como piensas
Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.