Una sola persona pot manejar els secrets de la Corona, del partit del govern, d’un dels principals bancs espanyols o de la crisi constitucional més greu del país des del 1978? Atès el que s’ha anat publicant en els últims anys, la resposta ha de ser que sí. Una anàlisi més detallada obliga a fer una reflexió més reposada. Ara bé, el fet és que el comissari retirat José Manuel Villarejo ha posat de cap per avall no poques coses a Espanya.

De nou cal plantejar-se la pregunta inicial, encara que d’una altra manera. Si un sol home és capaç de manejar aquesta quantitat de misteris, pot ser aquesta persona un comissari de policia? Perquè no parlem d’un membre de la família reial, ni d’un president de govern, sinó d’un funcionari al qual, això sí, li van encarregar algunes gestions que haurien d’haver estat discretes i que, queda clar, disten ja de ser anònimes. Si la resposta és que sí, estaríem davant d’un espia les peripècies del qual farien empal·lidir qualsevol agent secret de ficció i superarien amb escreix els infiltrats o encoberts que actuen en el món real.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Qui és aquesta persona? José Manuel Villarejo Pérez va néixer al poble cordovès d’El Carpio, el 3 d’agost del 1951. És a la presó des del 17 de novembre del 2017 i malgrat les seves sol·licituds reiterades no se li concedeix la llibertat provisional. Va ingressar a la Policia el 1972 i la seva primera destinació, com la de molts altres agents en aquesta època, va ser el País Basc, on el principal problema era el terrorisme. Després va ser traslladat a Madrid.

PUBLICITAT
Correos Market

Sorprèn que tingués credibilitat en sectors que haurien de ser capaços de destriar entre el que era real i el que es presentava.

Els que el van conèixer en aquells anys, per situar-nos, fins a pràcticament a la dècada dels noranta del segle passat, no recorden que participés en grans operacions policials. De fet, el 1983 va demanar una excedència que li va durar fins al 1993, i durant aquest temps es va dedicar a una activitat empresarial que li va ser beneficiosa, perquè el seu nom apareix vinculat a més de quaranta empreses amb un capital social superior als setze milions d’euros. Així, doncs, com és que ara ocupa pàgines i pàgines de mitjans de comunicació i apareix en alguns dels escàndols més sonats de l’actualitat espanyola?

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.