El president dels Estats Units, Joe Biden, ha escollit com a conseller científic el biòleg molecular Eric Lander que per primer cop serà considerat membre del seu gabinet presidencial. D’altra banda el Consell Presidencial sobre Ciència i Tecnologia tindrà dues presidentes, una de les quals és Frances Arnold, que va rebre el Premi Nobel de Química l’any 2018 per la seva feina en Biotecnologia i és una directora d’Alphabet, la companyia de Google.

També el president Biden acaba de confirmar com a director dels Instituts Nacionals de la Salut Francis Collins, un dels promotors del primer projecte de Genoma Humà. Quan les dues primeres vacunes contra el Sars-Cov2 han estat produïdes per companyies americanes, Pfizer i Moderna, la primera amb col·laboració alemanya, la presència de científics de fort relleu i en particular de ciències de la vida entre els seus col·laboradors directes, és un missatge fort del nou president. L’Administració Trump havia menystingut públicament el seu assessor mèdic, Anthony Fauci, havia canviat els responsables de l’assessorament en assumptes de medi ambient tractant de manipular el missatge sobre canvi climàtic i havia reduït els fons per a la recerca. La nova Administració Biden envia un missatge clar sobre quina serà una de les seves prioritats.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.