Oriol Nel·lo (Barcelona, 1957) és professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Doctor en Geografia per la UAB, la seva carrera ha estat eminentment acadèmica. Ha estat professor convidat a la Universitat de Manchester, a l’Institut Universitari d’Arquitectura de Venècia i a la Universitat de Sassari, també a Itàlia.

PUBLICITAT
Renfe / Somos tu mejor Opción

Nel·lo també ha tingut un paper destacat des de la política en l’ordenament urbanístic de Barcelona i Catalunya. És coneixedor com pocs de la visió de ciutat que tenia el maragallisme: va ser director de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona entre el 1988 i el 1999. Entre el 1999 i el 2003 va ser diputat al Parlament de Catalunya de Ciutadans pel Canvi, la plataforma d’independents que donaven suport a Maragall com a president de la Generalitat. Va ser secretari per a la Planificació Territorial de la Generalitat durant els dos tripartits –del 2003 al 2011–, des d’on va participar en lleis cabdals com la de millora de barris del 2004 o la llei de creació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona del 2010. Des del 2016 és president del Consell Assessor del Pla de Barris del govern municipal d’Ada Colau.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.