Des de la inhabilitació de Quim Torra, el passat 28 de setembre, Pere Aragonès i Garcia (Pineda de Mar, 1982) és el president de la Generalitat en funcions. Va assumir «interinament funcions limitades de Presidència», segons el pacte a què van arribar Junts per Catalunya i Esquerra Republicana hores després de la destitució. Aragonès, que aquest novembre fa 38 anys, ja va ser el vicepresident de la Generalitat més jove en ser nomenat el maig del 2018 quan en tenia 36. Encara que ha estat president per accident, per la inhabilitació de Torra, ara té l’oportunitat de consolidar el càrrec si ERC guanya les eleccions del 2021.

La precocitat política és una de les característiques de la biografia d’Aragonès, que va ingressar a les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC) amb 16 anys i dos anys després va començar a militar a ERC. Entre el 1999 i el 2007 va formar part de la direcció de les JERC, de les quals va ser portaveu del 2003 al 2007. Membre de l’executiva d’ERC amb 21 anys, amb 24 ja era diputat al Parlament.

Aquest republicanisme tan matiner no li venia pas de família. El seu avi va ser alcalde franquista de Pineda de Mar i també d’Aliança Popular en els primers anys de la democràcia. Malgrat ser conseller d’Economia des del 2018, no és economista, sinó llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya, tot i que té un Màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona, especialitat també del seu doctorat per la UB, i va ampliar estudis de polítiques públiques a Harvard.

PUBLICITAT

Renfe / Viaja como piensas
Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.