Fill de la burgesia catalana, Rafael Ribó va néixer a Barcelona el maig del 1945. Dels seus 74 anys, 56 els ha dedicat a la política, des del 1963, en què va ingressar al Sindicat Democràtic d’Estudiants de la Universitat de Barcelona, fins a la seva tasca com a Síndic de Greuges. La Sindicatura és un òrgan institucional, però això no ha evitat que Ribó segueixi fent política, sobretot durant els anys del procés sobiranista, del qual s’ha convertit en un defensor.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Ribó va estudiar als Jesuïtes de Sarrià de Barcelona i va ser minyó de muntanya a l’Agrupament Escolta del Casal de Montserrat. «Això em va permetre adquirir, alhora, una formació que tenia l’empremta de la iniciativa pròpia que donaven els jesuïtes, i l’esperit col·lectiu i d’equip que tenien els minyons», va declarar en una entrevista a L’Avenç el juliol del 2019. Llicenciat en Dret i Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), va fer un màster de Ciència Política a Nova York (1968-70) i el 1974 es va doctorar a la UB amb la primera tesi llegida en català des de la Guerra Civil.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.