No hi ha racó de món on no s’estigui investigant la vacuna contra el coronavirus. La carrera està guiada, naturalment, per la competència per a arribar en el primer lloc a la descoberta, però paradoxalment també per la idea de cooperació. La comunicació internacional entre els científics és inversament proporcional a la capacitat de governança global. Els epidemiòlegs comparteixen les seves propostes i els resultats de les seves investigacions i després els polítics van fent el que poden, cadascú per la seva banda, per intentar no perdre el poder en circumstàncies tan difícils, enfrontades a més amb decisions tan impopulars.

Poc poden esperar els dirigents polítics en el curt termini de les economies, congelades durant l’etapa d’estricte confinament i ara en caiguda lliure. Resen per tal que la recuperació sigui immediata i sense recaiguda posterior, de forma que coincidint amb la vacuna netejaria l’horitzó de cara al 2021. Confien una mica més a recuperar aviat una branca essencial de la vida social, que procura satisfaccions i oculta deficiències. Són els espectacles esportius i musicals, el turisme i el lleure en general, tancats i barrats ara mateix i de dubtosa recuperació posterior.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.