El canal Sundance TV acaba d’estrenar una sèrie noruega anomenada Nudes que pretén conscienciar els joves i adolescents dels perills de compartir determinats continguts íntims a les xarxes socials.

De fet, ja coneixem casos reals de persones que han vist viralitzades a internet imatges seves, per exemple despullades, que pensaven que només havien compartit amb amics o amigues de confiança. Les conseqüències legals i personals sovint han estat dramàtiques.

Als Estats Units, Tyler Clementi, estudiant de primer curs de la Rutgers University, es va suïcidar l’any 2010 després que el seu company d’habitació difongués un vídeo on se’l veia mantenint relacions sexuals amb un altre noi.

El 2012, Amanda Todd, una noia canadenca de 15 anys es va llevar també la vida, víctima de ciberassetjament per part dels seus companys d’escola. El seu malson havia començat tres anys abans quan va conèixer a través de les xarxes un desconegut que, quan ja s’havia guanyat la seva confiança, la va convèncer de mostrar-li els seus pits per videoxat. Al cap de poc temps li va demanar més imatges íntimes sota xantatge, amb l’amenaça de penjar el topless a internet i enviar-lo a tots els seus contactes.

Ella s’hi va resistir i per Nadal el vídeo dels seus pits va circular per les xarxes i havia arribat a tots els seus coneguts. Va caure en una depressió, els seus pares la van canviar d’escola, va començar a consumir drogues i alcohol, i un any després va comprovar que el mateix desconegut havia creat una pàgina de Facebook on el perfil era la seva foto mostrant els pits com a reclam. A més, va tornar a enviar-la als nous companys d’escola de l’Amanda. Ella va començar a autolesionar-se.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.