Urbanisme, paisatgisme i arquitectura. Sobre aquestes tres bases, Enric Batlle i Joan Roig han creat un despatx singular, per nombre d’empleats (160) i per la seva considerable facturació. Creuen que renaturalitzar l’espai públic és prioritari i, en posar en pràctica aquesta creença, des de l’àrea metropolitana de Barcelona fins a l’Aràbia Saudita, s’han convertit en un referent global de l’arquitectura verda. Són també arquitectes de capçalera del grup Inditex, la qual cosa els ha permès innovar a gran escala.

 

Com va néixer Batlle i Roig?

Joan Roig. Vam coincidir a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i, posteriorment, al despatx d’Elías Torres i José Antonio Martínez Lapeña.

Enric Batlle. A finals dels 70, jo ja volia fer jardins i parcs. Em vaig inscriure al concurs del parc de l’Escorxador. Li vaig proposar al Joan de treballar junts, també amb l’Olga Tarrrasó. Vam tenir un accèssit omplint tot el recinte de plantes. Va ser el nostre primer projecte.

 

Què els va atreure l’un de l’altre?

J.R. Suposo que ens va semblar que érem els més brillants de la nostra promoció.

 

Quan i per què van decidir emancipar-se de Torres/Martínez Lapeña?

E.B. Vam fer altres concursos, vam guanyar el del cementiri de Roques Blanques. Teníem 25 i 26 anys, però vam parlar amb l’Elías i ens vam acomiadar.

J.R. Fins aleshores, treballàvem tot el dia al seu despatx i, a partir de les 8 de la tarda, fèiem els nostres projectes a casa de l’Enric.

Per llegir l'article complet fes una subscripció de pagament.