La vida i l’obra de la historiadora i columnista Anne Applebaum (1964) va a cavall entre els Estats Units i Europa (té doble nacionalitat estatunidenca i polonesa), i entronca també diversos camps del saber. Applebaum és autora de diversos llibres sobre l’era soviètica, entre els quals Gulag, que al 2004 li va proporcionar un premi Pulitzer. Ha estat periodista en diversos mitjans i és membre del consell editorial del Washington Post. També ha estat professora o ha impartit conferències a les universitats de Yale, Harvard, Columbia, Oxford i Cambridge, i és membre de diversos think tanks sobre relacions internacionals, a part de dirigir el programa Arena sobre desinformació i propaganda. És autora també de llibres de viatges i cuina. Un currículum impressionant i encarat a la comprensió i la divulgació de les grans forces que donen forma al món actual.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Anne Applebaum és una de les analistes polítiques més importants del món. Historiadora i columnista, vinculada al Washington Post i guanyadora d’un premi Pulitzer, ha desenvolupat una important tasca com a investigadora dels mecanismes totalitaris en l’Europa de l’Est. Recentment va ser a Catalunya, convidada pel Cercle d’Economia, per pronunciar la conferència inaugural de la XXXV reunió, titulada «Democràcies en perill».

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.