La bombolla del futbol, el tema central del número 20 de política&prosa, va ser objecte d’un debat organitzat per la Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull el dia 9, que es va poder seguir virtualment. Participaven en la discussió Francesc Trillas, professor d’Economia de la UAB i autor del llibre Pan y fútbol; Ramon Besa, periodista al diari El País i director del Màster en Comunicació Esportiva, i Lluís Bassets, membre del Consell de Redacció de política&prosa i columnista política a El País. Va moderar el debat Jordi Colomer, periodista i coordinador del màster.

Segons Trillas, el futbol no va notar l’anterior crisi, la financera del 2008, però, va afegir: «Ara no esperem un gol d’Iniesta com a Sud-àfrica per salvar-nos d’aquesta crisi». Besa va recordar que històricament el món del futbol ha estat un món ple d’incerteses, però que ara, «els amos del futbol no volen perdre calés i al món dels diners no els agrada la incertesa», afegint que la indústria del futbol avança cap a una indústria Disney. Per la seva banda Bassets va apuntar que si ens plantegem si la globalització està en crisi, «el futbol és l’exemple més gran de globalització».

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Durant el debat es van plantejar molts interrogants sobre el futur d’aquest esport. Un d’ells era el de si seguia havent-hi aficionats disposats a omplir els estadis, aguantar 90 minuts i potser pròrrogues o el que busquen les noves generacions és veure només els gols i veure’ls des del seu mòbil.

PUBLICITAT
Correos Market

En començar l’acte, Rosa Massagué, directora de política&prosa, va presentar els altres continguts del número 20 de la revista tot recordant que la publicació havia nascut el novembre del 2018 amb la voluntat de ser una plataforma per recuperar consensos, feta des del respecte, la moderació i el diàleg, així com des del bon periodisme.