Política&prosa és una plataforma periodística de debat obert i plural i a la vegada un instrument d’acció ideològica i política pel damunt de blocs i de partits. De base catalanista, constitucionalista i europeista. Amb l’objectiu de potenciar l’autogovern català i recuperar el consens constitucional a Catalunya. En favor de la transversalitat i del reformisme. Contra la divisió entre catalans. En favor del diàleg hispànic i del màxim reconeixement de la diversitat cultural i lingüística.

Per la recuperació de la reputació i prestigi de Catalunya i Barcelona i el retorn de les empreses i les inversions. Amb un fort compromís amb la democràcia espanyola i amb la construcció europea. Però sense vetos ni línies roges. Sense exclusions ni dogmes. Amb una explícita voluntat de fer periodisme independent i crític però respectuós, reflexiu i seriós, tot i recuperant les millors tradicions de l’ofici, al servei de la convivència i de la democràcia liberal.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

En una primera fase, política&prosa es concreta en la publicació d’aquesta pàgina web per difondre les idees programàtiques del projecte, començar a publicar alguns articles que donin el tó de la plataforma i recollir adhesions, aportacions i subscripcions.

En la segona fase, a partir de la tardor de 2018, el projecte es concretarà en una publicació mensual en paper, una revista fonamentalment de text, de lectura, que contribueixi abans de res a trobar vies de resolució de l’impàs polític català i a fomentar les reformes constitucionals i estatutàries que convingui.

A més de la utilització de mitjans analògics i digitals, política&prosa organitzarà debats públics, lectures i presentacions com a part de l’acció política transversal de la plataforma. Tots els continguts seran elaborats amb criteris periodístics respecte a
l’actualitat, a l’ús dels diferents gèneres i a la presentació. Apuntant al màxim nivell d’excel·lència en tots els articles i reportatges. Amb els millors professionals i especialistes, es tractarà de fer una publicació de lectura fàcil i sense biaix academicista o culturalista.

PUBLICITAT
Correos Market

Malgrat la dedicació central al debat sobre Catalunya, a la relació Catalunya- Espanya i a la recuperació de la centralitat catalanista, tots els temes que afecten a l’actualitat política catalana, hispànica i internacional poden i han de ser tractats a política&prosa.