En els darrers mesos, fruit dels resultats de les passades eleccions europees, però també d’altres comicis, o com a resultat de preguntar quines són les principals preocupacions de la ciutadania –especialment entre els més joves–, s’ha pogut observar l’aparició d’un valor polític en auge. Es tracta de l’ecologisme, o totes les propostes d’inspiració «verda», en pro del medi ambient i amb una voluntat clara de frenar els –cada vegada més– irreversibles efectes del canvi climàtic.

En alguns països com Alemanya, des de la segona meitat del segle passat les propostes i agrupacions polítiques d’aquest àmbit gaudeixen d’una presència notable en la política i la societat. Tot i això, recentment el que podríem anomenar «consciència verda» s’ha estès arreu de les societats occidentals, amb diverses particularitats, però constituint en tots els casos un espai polític potencialment substitut dels partits socialdemòcrates.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.