La Mitidja és una plana d’un centenar de quilòmetres de llarg i uns 18 d’ample que comença als últims barris del sud d’Alger, la capital d’Algèria. La major part de l’any, excepte els mesos d’estiu, es manté verda, i el seu clima mediterrani permet el cultiu de cítrics i vinyes, entre d’altres productes. Moltes de les carreteres secundàries que la travessen són estretes i estan flanquejades per arbustos, convertint-se en un escenari ideal perquè qualsevol grup armat s’hi amagui i munti una emboscada.

A mesura que el cotxe avança, va travessant precàries localitats i duars –petites unitats poblacionals seminòmades– de cases amb teulades d’uralita, batejats amb noms com Bufarik, Baraki, Larbaa, Rais, Benthalha, Haouch Hemisti o Sidi Hamed, noms àrabs a priori desconeguts i anònims però que, una vegada introduïts en els buscadors, apareixen vinculats amb múltiples i nombroses entrades, totes referides a massacres de centenars de civils i fosques incursions armades de desconeguts.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.