Rosa Massagué ha estat nomenada directora de la revista política&prosa i Jaume Bellmunt subdirector, en una decisió presa pel consell d’administració tot just constituït, en compliment dels acords de la Junta General anual celebrada el passat mes d’octubre. El consell ha nomenat també com a president a Lluís Bassets i com a conseller delegat a Xavier Roig, consolidant així l’estructura de la societat limitada just quan la revista mensual acaba de superar el seu primer any i publica el seu número 15 amb un dossier monogràfic titulat ‘Entre turisme i espiritualitat’, dedicat a la finalització de les obres de la Sagrada Família.

Rosa Massagué, de l’equip fundador de Política & Prosa, és actualment columnista política a El Periódico de Catalunya, diari del qual ha estat corresponsal a Londres i Roma, en el que ha exercit diferents responsabilitats. També ha sigut professora de Periodisme Internacional al Màster en Periodisme BCN-NY. És autora del llibre El legado político de Blair (La Catarata, 2007).

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Jaume Bellmunt és llicenciat en Història per la UAB, ha estat cap de gabinet del president del Parlament de Catalunya, Joan Reventós, i analista en els gabinets dels presidents de la Generalitat Pasqual Maragall i José Montilla. És l’impulsor amb Antoni Gutiérrez-Rubí de l’espai de debat i reflexió Taller de Política, col·laborador amb les fundacions Rafael Campalans i Catalunya-Europa i coautor del llibre Pasqual Maragall. Pensament i acció.

Lluís Bassets és columnista polític al diari El País, del qual n’ha estat corresponsal a Brusel·les i París i director adjunt. És autor, entre d’altres, dels llibres de converses amb Javier Solana, Reivindicación de la política. Veinte años de política internacional i amb Miquel Roca i Felipe González, titulat Aun podemos entendernos?, i de La rebelión interminable sobre el procés independentista.  Xavier Roig, periodista i llicenciat en Dret va ser cap de gabinet de l’alcalde de Barcelona Pasqual Maragall. Ha treballat com a consultor polític i electoral.

Política&prosa va obrir el seu portal digital a l’estiu de 2018 i va publicar el seu primer número amb data de novembre del mateix any. “Atendrem especialment a la recuperació de la política, a la consideració que mereixen totes les persones i al respecte de la regla de joc, és a dir, a l’estat de dret, a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i a  la Constitució espanyola”, es deia ja al seu primer article editorial titulat ‘Al servei del diàleg. Per què Política & Prosa?’. “La Catalunya que volem, inclusiva, oberta, pactista, plural i europea –deia l’editorial del segon número—, necessita un periodisme de qualitat, a l’alçada del millor periodisme que es pugui fer avui al món”.

PUBLICITAT
Correos Market

La societat editora té un capital social de 39.000 euros, resultat de les aportacions de 56 socis fundadors, i es difon fonamentalment per subscripció i venda en llibreries.