La societat espanyola, que ha sortit en fals de la gran crisi econòmica i financera que esclatà el 2008, pot patir especialment les conseqüències de l’enorme daltabaix que representa la pandèmia del covid-19. Una nova crisi que agreuja, i molt, febleses que es trobaven lluny de ser resoltes.

Així, un dels greus problemes que ha emergit en la darrera dècada ha estat l’augment de la desigualtat i la pèrdua d’oportunitats per a aquella part de la ciutadania que es va enfonsant en la marginalitat. Estem, doncs, començant a fer front a una inesperada i gravíssima crisi amb un nombre d’aturats elevat, amb molts d’ells enquistats en una dinàmica sense sortida, i amb milions de persones que treballen en condicions precàries. Una dinàmica que colpeja especialment les generacions més joves, i els perfils professionals menys qualificats, per als quals resulta cada vegada més difícil accedir a béns bàsics com l’habitatge, l’educació o la salut.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.