La construcció d’Europa mai ha estat fàcil, però malgrat les dificultats ha anat fent camí cap a la unitat, que primer va ser econòmica i hauria de caminar decididament cap a la política. Ara, la Unió Europea té davant seu una suma de reptes preocupant. D’entrada, arrosseguem les conseqüències de la crisi econòmica que ha empobrit molts ciutadans i desfermat l’aparició de populismes i nacionalismes disgregadors.

Per primera vegada en la història un país membre, el Regne Unit, n’ha volgut marxar trencant així la dinàmica de la suma europea. D’altres han ignorat els principis i valors en els quals es basa la Unió.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

En aquesta situació ens ha esclatat la crisi sanitària de la Covid-19, una crisi nova, insòlita, que afecta directament la vida de les persones i que d’entrada va generar una divisió entre els països membres de la UE que es van estimar més actuar cadascú a la seva manera sense prendre mesures coordinades.

Les greus conseqüències de la pandèmia, però, van portar a un important pas endavant amb la decisió política de crear un fons de recuperació d’un gran abast, del qual ara caldrà decidir els mecanismes per a fer-los efectius posant a prova la voluntat de corresponsabilitat dels 27… [Llegir complet]

PUBLICITAT
Correos Market

 

 

 


 

Amb MIGUEL ÁNGEL MORATINOS i CRISTINA GALLACH. Moderat per la periodista de política&prosa Rosa Massagué.

Videoconferències obertes a tots els públics. Dijous dies 15 i 29 d’octubre i dijous dia 12 de novembre del 2020. Activitat gratuïta.
A l’hora d’inici, a les 19h, via ZOOM: bit.ly/lhespaieuropa.