Són ja vinticinc els números que ha publicat política&prosa, que ha entrat en el seu tercer any de vida. La seva edició digital ha estat desplegada des de juliol del 2018.

Són fites molt destacables que reforcen el compromís que el projecte va assumir en el seu llançament. El compromís de construir una plataforma de debat obert i informat, i la vocació de contribuir a una ampliació de l’esfera de la conversa pública en un país, Catalunya, on a l’absència d’una acció de govern responsable s’hi pot afegir la debilitat extrema de l’oposició.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

En el seu segon aniversari, política&prosa renova els propòsits que va exposar en l’editorial del seu primer número: la promoció del diàleg des del respecte a l’Estat de dret, i una voluntat de participació en el procés de construcció europea. També, l’exercici d’un periodisme tranquil i enraonat que contribueixi a bastir ponts i a refer complicitats, de Catalunya endins i de Catalunya enfora, en sintonia amb el catalanisme d’arrel federal que pregonem.

El projecte de política&prosa ha intentat des del seu primer número combinar l’atenció als debats propis de la política i als de la prosa, és a dir de les polítiques concretes, de les accions que els governs posen en marxa per resoldre els problemes dels ciutadans. Renovem ara aquest compromís i especialment la vocació de ferho tenint en compte les exigències de qualitat i responsabilitat que tan necessàries són a la Catalunya desorientada d’avui.

I precisament en aquest context concret del país seguim creient que és molt important l’aportació que es pot fer des d’una tribuna pensada i escrita en català per projectar una imatge de la pluralitat de les opinions realment existents a Catalunya i trencar les versions oficials que tendeixen a obscurir la diversitat.

PUBLICITAT
Correos Market

Política&prosa ha intentat durant aquests dos primers anys fer aquesta contribució a partir d’una vocació de qualitat periodística, editorial i literària.

Però en aquesta commemoració tan satisfactòria i estimulant no volem limitar-nos a glossar els objectius aconseguits. Perquè política&prosa té una ferma vocació de continuïtat i de millora. El projecte, amb el suport dels seus lectors, subscriptors, patrocinadors i socis fundadors es proposa consolidarse i créixer tant en la versió de revista mensual com, molt especialment, en la seva projecció en l’esfera digital per seguir responent als requeriments i als reptes d’un país que malda per reafirmar la seva vocació de pluralitat i per recuperar la seva trajectòria d’exemplaritat institucional.