A les peces musicals, en alguns casos, les mencions a llocs concrets són explícites. En altres, és l’ànima de les lletres la que ha guiat a Sendra per buides carreteres secundàries, i per ciutats sovint amb un caire decadent. Buscar i retratar les localitzacions de les portades dels discos mítics i deixar constància dels barris i cases on van viure les estrelles també ajuda a fer d’aquest llibre un mapa sentimental del Rock.

Amb un acurat disseny i una qualitat fotogràfica notable l’autor marida en 370 planes les fotografies fetes als concerts, amb les imatges preses durant els seus llargs viatges a la recerca de l’essència de la música i les lletres. A cada plana, un codi QR transporta a Spotify, on es pot escoltar la cançó al mateix temps que es veuen els llocs que la van inspirar.

 

Tina Turner | Highway

Tina Turner | Highway

 

 

La Promised Land, el Cadillac Ranch i les Badlands de Bruce Springsteen; el Mississippí de Johnny Winter; el Nashville de Johnny Cash; els llocs de Bob Dylan a Nova York; la Califòrnia dels Eagles; els deserts de Mojave i Death Valley d’U2 són només alguns dels paisatges evocadors dels autors.
Les portades com La Battersea Station a Londres de Pink Floyd Animals, L’Hotel California dels Eagles a Beverly Hills, l’edifici de Physical Graffiti de Led Zeppelin a l’East Village, les Marina Towers a Chicago de l’àlbum Yankee Hotel Foxtrot de Wilco tampoc han escapat de l’objectiu de Ferran Sendra.

El resultat d’aquest joc visual i sensorial és que a l’acabar el llibre es podria dir que un ha pujat al cotxe de B.B. King i Eric Clapton; que ha anat de gira amb la Street Band acompanyant a Springsteen o que ha viscut al Liverpool dels Beatles. Però no només això, més enllà de la música, també ha fet autoestop amb Kerouac per les carreteres de Dakota i ha viatjat dins la caravana de Steinbeck i Charley recorrent els Estats Units de costa a costa.
Editat per Arola editors i acompanyat d’introduccions de Manel Fuentes, David Castillo, Jordi Vidal Sabata i Jordi Bianciotto aquest llibre té un lloc assegurat a les prestatgeries de LP i CD mítics.

PUBLICITAT

Renfe / Viaja como piensas