Encara no fa un any, Salvador Giner (Barcelona, 1934), un dels sociòlegs catalans i espanyols més rellevants, passava balanç de la seva vida i la seva obra en un llibre-entrevista amb la sociòloga Maite Montagut (Salvador Giner. Dies i fets), publicat l’octubre del 2018 per l’Institut d’Estudis Catalans, que va presidir del 2005 al 2013. La vida de Giner és tan extensa i interessant com la seva obra, la relació de la qual ocupa 38 pàgines de Dies i fets i on hi figuren llibres (una cinquantena), estudis i assaigs, però encara hi manquen els seus articles a la premsa diària, en què ha col·laborat abastament (El País, El Periódico i altres diaris).

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, es va decantar per la sociologia quan aquesta matèria gairebé no existia a Espanya. Va ampliar estudis a Alemanya (Universitat de Colònia) i als Estats Units (Universitat de Chicago), però no és doctor per aquest últim centre, com diuen tots els seus currículums, sinó «graduat en teoria social i sociològica», com ell mateix aclareix a Dies i fets.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.