Acte de presentació del número 37 de la revista política&prosa, que integra un dossier dedicat als reptes de l’alimentació

El malbaratament dels aliments va ser el focus del debat que es va celebrar el proppassat dijous dia 11 de novembre a la seu del Cercle d’Economia  per presentar el número 37 de política&prosa.

Aquest últim número de la revista dedica el seu dossier al repte de l’alimentació en un marc de creixent exigència mediambiental que queda recollit a la portada sota el títol de Sostenibilitat i bons aliments.

El debat va consistir en una conversa entre Jordi Valls, director general de Mercabarna, i Manuel Bruscas, activista contra el malbaratament, que va ser moderada per la periodista Mar Calpena, col.laboradora de política&prosa.

Jordi Valls va exposar algunes de les grans xifres de volum d’aliments que gestiona Mercabarna, les estimacions més reconegudes sobre pèrdues i mermes, l’esforç d’aprofitament que s’està fent amb la col.laboració del Banc d’Aliments i els projectes de desenvolupament immediat d’una acció més sofisticada i tecnificada de reducció dels productes malbaratats.

Manuel Bruscas va subratllar la rellevància que han de tenir en la lluita contra el malbaratament els esforços individuals i els que es facin en el nivell de les famílies. Va coincidir amb Valls en la convenència de construir les accions futures a partir d’una millora substancial del tractament de l’alimentació en el sistema escolar, en línia amb el que proposa l’arquitecta Carolyn Steel en l’entrevista que es publica en el mateix número de la revista.