Economista, polític i empresari, Josep Piqué i Camps va abandonar la política activa el juliol del 2007, però no ha deixat mai d’intervenir en el debat polític tot i que des de llavors s’ha dedicat a la seva faceta d’home d’empresa, acumulant diverses presències en càrrecs executius i en consells d’administració. Tres vegades ministre de José María Aznar, va cloure la seva etapa política com a president del Partit Popular de Catalunya (PPC) en el que es pot considerar l’últim intent –fracassat— d’arrelar el partit en un cert catalanisme i en la centralitat de la societat catalana.

Fill d’un alcalde franquista de Vilanova i la Geltrú, Josep Piqué va néixer a la capital del Garraf el 21 de febrer del 1955. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Piqué va ser un estudiant brillant. Joan Hortalà, economista i exdirigent d’ERC, va explicar una anècdota en aquest sentit durant la presentació del llibre de Cristina Sen Què pensa Josep Piqué (Dèria Editors, 2003).

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.