Pablo Casado Blanco (Palència, 1981), president del Partit Popular (PP) des de juliol del 2018, diu que va entrar en política per dos fets: les lectures que va fer amb 14 anys mentre estava en un internat a Londres –entre d’altres Camí de servitud, del pare del liberalisme Friedrich Hayek– i per l’assassinat el 1997 del regidor del PP d’Ermua Miguel Ángel Blanco. Militant del PP des del 2004, l’any següent va ser elegit president de Noves Generacions a Madrid. Diputat autonòmic a l’Assemblea madrilenya el 2007 i diputat al Congrés des del 2011, va treballar durant dos anys (2009-2011) com a cap de gabinet de Manuel Pizarro i de José María Aznar. El gener del 2015 va ser nomenat vicesecretari de Comunicació del PP, pas previ a la seva arribada a la presidència del partit.

Llicenciat en Dret, la seva elecció com a president del PP va estar envoltada de polèmica pels dubtes sobre el seu currículum acadèmic. Se’n van qüestionar tant la llicenciatura en Dret a la Universitat Complutense com el màster en Dret Autonòmic i Local a la Universitat Rei Joan Carles. La Complutense va desestimar les presumptes irregularitats, però el cas del màster va arribar fins al Tribunal Suprem. Els jutges, finalment, el van exonerar dels delictes de prevaricació i suborn, tot i admetre que va tenir un «tracte de favor».

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.