La bomba del Times va anar seguida de noves denúncies contra Weinstein, incloses tres presumptes violacions. Conegudes actrius com, Asia Argento, Ahsley Judd, Rose McGowan, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Uma Thurman o Mira Sorvino entre d’altres es van presentar com a víctimes del famós productor, que va ser detingut a Nova York. Després de Weinstein, van ser assenyalats actors com Kevin Spacey –que va ser acomiadat de House of Cards– els germans Ben i Cassey Affleck i directors com Oliver Stone i James Toback. Bill Cosby va ser condemnat a presó per drogar i violar una dona el 2004. Les catifes vermelles dels Globus d’or, dels Oscar i de Cannes es van tenyir de negre i de discursos reivindicatius memorables, en una gran onada feminista.

Però més enllà de Hollywood, el moviment #Metoo ampliava la seva base i s’estenia fora del món de l’espectacle. Van ser assenyalades personalitats de la comunicació i els negocis. I en el món de l’esport, l’olímpica Simone Biles confessava també ser víctima de Larry Nassar, exmetge de la Federació nord-americana de Gimnàstica, qui durant 20 anys va abusar de 140 nenes. Va ser condemnat a entre 40 i 175 anys de presó amb una frase de la jutgessa que va fer la volta al món: «Acabo de firmar la seva condemna de mort. No mereix sortir de la presó mai més».

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.