Polemista agut

Quan es busca al diccionari la paraula «intel·lectual» un espera que li surti la cara d’Enrique Krauze. Editor, assagista, professor universitari, historiador i periodista, és un dels caps pensants més importants del darrer terç del segle XX i el primer del XXI a Llatinoamèrica. Nascut a Mèxic l’any 1947, té la doble nacionalitat amb Espanya, quelcom que reflecteix el seu tarannà panhispànic, que l’ha dut a escriure anàlisis transversals com ara el seu darrer llibre El pueblo soy yo (Debate, 2019) on analitza l’emergència dels nous populismes. Krauze és també l’ànima de l’editorial Clío i de la revista Letras Libres. Polemista agut, escriu des d’una perspectiva conservadora però atrevidament liberal, que no neoliberal, tenyida d’un marcat humanisme que li permet relacionar àmbits culturals molt diversos, amb resultats sempre punyents. Un pot no estar-hi d’acord, però es fa molt difícil no admirar-lo.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

 

Vivim en el moment més populista de la història?

Probablement, sí. No és el moment més autoritari de la història, ni el més dictatorial, ni el més totalitari, però sí el més populista. Jo diria que sí, que és el moment de la demagògia al poder.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.