LLIBRES

Vasily Grossman y el siglo soviético

La periodista Alexandra Popoff fa la biografia de l’autor de Vida y destino, l’home que comparava els crims contra la humanitat del nazisme amb els comesos per l’estalinisme. Editorial Crítica.

Una boda a Lió

Un conte breu i ple d’humanitat de Stefan Zweig que passa en una situació dramàtica durant la Revolució francesa. Completen el petit volum altres tres narracions de l’autor austríac. Quaderns crema.

Beethoven contado a través de sus contemporáneos

Després de la monumental biografia del compositor feta per Jan Swafford (Acantilado), arriba ara un llibre que la complementa amb una sèrie d’escrits sobre el geni fets per persones que el van conèixer. Alianza Editorial.

MÚSICA

Converses #ClàssicaenCAT

Fruit del confinament són les converses de Clàssica en Català que comencen amb una primera entrega de 73 minuts dedicada al Lied, la cançó poètica, amb Enric Martínez-Castignani, Anna Creixells, Joan Magrané, Mireia Pintor i David Alegret, moderada per Anna Alàs: https://youtu.be/vT07NDYTqJE

Rudolf Buchbinder. The Diabelli Project

El gran pianista Buchbinder presenta una seva nova aproximació a les 33 variacions que l’editor Diabelli va demanar a Beethoven i les acompanya d’altres variacions que el solista ha encarregat a compositors contemporanis. Deutsche Gramophon.

MOSTRES

Raffaello 1483-1520

Tres dies després de ser inaugurada a les antigues quadres del palau romà del Quirinal, el coronavirus va fer tancar la gran exposició que commemora el 500è aniversari de la mort de Raffaelle Sanzio, la més gran que mai s’ha dedicat al gran artista del Renaixement. Ara es pot fer un recorregut digital per la mostra i conèixer diferents aspectes de la vida de l’artista i del muntatge a: https://www.scuderiequirinale.it/pagine/raffaello-oltre-la-mostra

PANTALLES

Parásitos

Per comprovar si realment és la millor pel·lícula de l’any, després d’haver aconseguit tots els premis, des de la Palma d’Or de Cannes fins a l’Òscar. A Movistar+.

La línea invisible

Una sèrie sobre el naixement d’ETA, dirigida per Mariano Barroso i protagonitzada per Antonio de la Torre. A Movistar+.

Circuit de curtmetratges

14 obres d’animació, de tota mena de tècniques i estils, realitzats exclusivament per a Netflix.

Seberg

Un biopic de Jean Seberg, l’actriu de Hollywood que va protagonitzar la primera pel·lícula de Jean-Luc Godard i es va convertir en una activista d’extrema esquerra. A Filmin.

Al mal tiempo, musicales

Una selecció de 82 musicals que van des de clàssics com La calle 42 o Siempre hace buen tiempo (protagonitzat per Gene Kelly) fins a pel·lícules d’autor com Bailar en la oscuridad, de Lars von Trier, o Hair, de Milos Forman. A Filmin.

Festival de Cinema D’Autor de Barcelona (D’A)

Davant la impossibilitat de celebrar un festival presencial, aquest any es farà en línia del 30 d’abril al 10 de maig, a Filmin. Una selecció de les millors pel·lícules d’autor de l’any, amb una secció dedicada al cinema independent espanyol. https://dafilmfestival.com/es/