Jordi Pujol i Soley (Barcelona, 1930) ha tingut dues vides. La primera fins el 25 de juliol del 2014 i la segona a partir d’aquesta data. Aquell dia va confessar que durant 34 anys havia tingut «diners ubicats a l’estranger» provinents suposadament d’una deixa del seu pare que no es van regularitzar amb Hisenda perquè «no trobava mai el moment adient». Abans d’aquesta data, Pujol va ser omnipotent i omnipresent a Catalunya, sobretot durant els 23 anys que la va presidir (1980-2003). Després, tot ha estat silenci, alguna declaració aïllada, un únic homenatge dels seus amics que no l’han abandonat, dues aparicions a TV3 que intenten blanquejar la seva imatge, i el refugi en l’ostracisme i la culpa, que s’expressa de vegades en uns articles que no llegeix ningú.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

El seu pare, Florenci, havia fet una fortuna especulant amb divises (el seu nom havia aparegut al BOE el 1959 com a evasor fiscal) i després va ser un dels fundadors de la Banca Dorca i de Banca Catalana. De família catalanista, Pujol va estudiar al Col·legi Alemany de Barcelona i després va fer Medicina, que no va exercir mai, encara que va treballar uns anys en uns laboratoris farmacèutics.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.