El sector de l’automòbil és importantíssim per a tots els països, particularment per als que tenen dimensió suficient per justificar-ne la fabricació. El seu impacte en el PIB i en l’ocupació és molt rellevant. Però en aquests moments vivim una incertesa extraordinària en el sector arreu del món. A les incerteses que ja teníem el 2019, i que van comportar un cert descens de les vendes, s’hi ha afegit ara el coronavirus i el seu impacte sobre el sector en diferents aspectes clau.

Si ens centrem primer en les incerteses que ja teníem fa un any podem parlar sobre els dubtes en relació amb allò que vol el client. Vol un cotxe elèctric? Prefereix un cotxe híbrid? El que vol és un cotxe convencional, de gasolina, però més segur? Estaria entusiasmat amb un cotxe connectat? Li agradaria a més que aquest cotxe fos autoconduït? Voldria no haver-se de comprar un cotxe, sinó llogar-lo i poder-lo anar canviant o fins i tot no utilitzar-lo en algun període?

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.