POLÍTICA

Eleccions a Israel

El dia 2 de març els israelians tornen a les urnes per tercera vegada en un any. Malgrat les acusacions formals de corrupció, Binyamin Netanyahu intenta de nou mantenir el poder.

Cursa electoral als EUA

Super Tuesday. La cursa electoral va fent les primeres passes. El dia 3 hi ha primàries a 14 estats.

LLIBRES

Diderot y el arte de pensar libremente

En temps de sectarisme val la pena dirigir la mirada cap a un lliurepensador com Diderot de qui el professor Andrew S. Curran fa un retrat. Editat per Ariel.

El llop i el vigilant

L’autor suec Niklas Natt och Dag ha escrit un thriller històric ambientat en l’Estocolm del segle XVIII protagonitzat per un advocat-detectiu, lector de Rousseau. Proa el publica en català i Salamandra, en castellà amb el títol 1793.

Contra los zombies

El Premi Nobel d’Economia, Paul Krugman, publica una col·lecció d’articles aplegats temàticament, escrits amb el seu estil sempre viu i entenedor. Planeta de Libros.

TEATRE

Solitud

BARCELONA. TNC Sala Petita. Plaça de les Arts, 1. Del 5 de març al 5 d’abril.

Alícia Gorina porta al teatre la gran novel·la de Víctor Català, amb Pepo Blasco, Ona Grau, Oriol Guinart, Pol López i Adriana Parra, entre d’altres.

Eva contra Eva

BARCELONA. Teatre Romea. Hospital, 51. Del 20 de març al 26 d’abril.

El clàssic cinematogràfic de Joseph L. Mankiewicz puja a l’escenari amb Emma Vilarasau, Nausicaa Bonnín, Eduard Farelo, Andreu Benito i Marissa Josa sota la dirección de Sílvia Munt.

MÚSICA

Theodor Currentzis a L’Auditori

El jove director d’orquestra Theodor Currentzis farà el seu esperat debut a Barcelona el dia 4 amb l’Orquestra Simfònica SWR de Stuttgart amb dues grans obres del postromanticisme, Mort i transfiguració, de Richard Strauss, i la Simfonia en Re major, ‘Titan’, de Gustav Mahler. Carrer de Lepant, 150.

Wagner al Liceu

Estrena d’una nova producció de Lohengrin, de Richard Wagner, que signa Katharina Wagner, besnéta del compositor, i dirigeix Josep Pons amb les veus de Klaus Florian Vogt, Evelyn Herlitizius, Günther Groissböck i Erin Wall. Set representacions del 19 de març al 5 d’abril. La Rambla, 51-59.

Les ‘Passions’ de Bach al Palau

Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale Gent interpreten dues obres cabdals en la història de la música, les dues grans Passions de Johann Sebastian Bach, la Passió segons sant Joan, el dia 19, i la Passió segons sant Mateu, el 30. Carrer Palau de la Música, 4-6.

Bryan Ferry. Live at the Royal Albert Hall 1974

Enregistrament del concert que va fer en solitari el líder de Roxy Music en aquell auditori de Londres fa quatre dècades. BMG.

TROBADES

Proust, l’escriptor total

Talleres islados organitza un taller amb l’escriptor Lluís Maria Todó per estudiar la figura i l’obra de l’autor d’A la recerca del temps perdut, del 13 al 15 de març al Mas Vilar (Arbúcies, El Montseny). Condicions i inscripcions: info@talleresislados.com

MOSTRES

Modest Urgell, més enllà de l’horitzó

GIRONA. Museu d’Art de Girona. Pujada de la Catedral, 12.

Exposició central de l’Any Urgell en el centenari de la mort del pintor de paisatges tristos, referent d’artistes com Anglada Camarasa, Joan Miró o Dalí. Fins el 24 de maig del 2020.