No era la primera vegada que passava per una audiència del Congrés, però cap no havia estat com aquesta. Un dia abans de la presa de possessió de Joe Biden com a president, l’economista Janet Yellen es va asseure davant de l’ordinador de casa seva i es va connectar per videoconferència amb una sala semibuida del Senat per ser examinada pels legisladors. La connexió a internet fallava i a estones no se la veia, però Yellen no es va alterar.

«Com a secretària del Tresor, crec que tindré una missió doble: ajudar els estatunidencs a superar els últims mesos de la pandèmia» i, a llarg termini, «reconstruir l’economia de manera que produeixi més prosperitat per a les persones i permeti als treballadors del nostre país competir en una economia global cada cop més competitiva», va plantejar als senadors, molts dels quals també seguien l’audiència des de casa.

El seu marit, George Akerlof, coguanyador del Nobel d’Economia, i el seu fill Robert, professor de la mateixa disciplina, ho veien des d’una altra habitació. «No són només dues persones meravelloses, sinó també dos economistes fantàstics que tenen la capacitat d’opinar de tot. Així que estic acostumada a debatre tots aquests temes a casa, i m’agradaria fer-ho també al Senat», va dir Yellen per acabar la seva intervenció.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.