Enguany es commemora el centenari del naixement de l’escriptor nord-americà Charles Bukowski (1921-1994). La seva vida i la seva obra, unides inextricablement, van ser motiu de nombroses polèmiques que no han minvat des de llavors. D’una banda, la seva popularitat com a poeta i narrador maleït ha continuat sent plenament vigent sense alts i baixos des que va morir, tant dins com fora del seu país i molt especialment en alguns països europeus, Espanya inclosa. Continuen proliferant edicions de la seva obra i grups i xats d’internet, gràcies a un públic lector de fidelitat entusiasta, com s’ha comprovat durant la celebració recent del XIV Festival Pepe Sales a Girona dedicat íntegrament a la seva figura. Però, de l’altra, una part considerable de la crítica especialitzada es resisteix encara avui a inserir-lo en el cànon establert dels grans autors nord-americans.

PUBLICITAT
Renfe / Viaja como piensas

Bukowski, fill únic d’una família de classe mitjana baixa, es va criar a Los Angeles marcat per les pallisses i les humiliacions constants d’un pare violent i frustrat per l’atur durant la Gran Depressió, i, més tard, per sofrir un cas greu d’acne juvenil que li va desfigurar grotescament el rostre fins a provocar-li aïllament social.

Per llegir l'article complet fes una prova gratuïta de 15 dies o fes una subscripció de pagament. Accedeix si ja ets subscriptor.